Gastro i zabava Korčula

Otok Korčula najnaseljeni je dalmatinski otok, te jedan od najšumovitijih na Jadranu. Korčula je jedna od najpopularnijih destinacija u ovom dijelu Hrvatske. Treba izdvojiti grad Korčulu, stoljetni grad opasan zidinama, sa bogatim kulturnim i zabavnim životom.

Na zapadnom kraju otoka nalazi se Vela Luka, najveće naselje smješteno u dubokom zaljevu. Mjesta u unutrašnjosti otoka, kao što su Blato, Smokvica i Čara, kriju šarm i povezanost  ljudi sa stoljetnim načinom života, usko vezanim uz zemlju na kojoj su uzgojene jedne od najboljih hrvatskih sorta vina i maslinovog ulja, ali i naraštaji upornih ljudi.

Bogatstvo ovog kraja su zemlja i more, ali i ljudi, gostoljubivi i ponosni. Mediteranski način života očituje se na svakom koraku, a okus mediterana je nezaobilazan u bogatoj tradiciji korčulanske kuhinje. Restorani, konobe i seoska domaćinstva, od Korčule na jednom, do Vele Luke na drugom kraju otoka uvjerit će vas da je slogan 'Mediteran kakav je nekad bio', ovdje potpuno iskren i istinit.

Kulturni programi odvijaju se odvojeno u organizaciji svakog mjesta, tako da svakog dana ili večeri možete pronaći nešto za sebe. Poznate su i ribarske večeri, u kojima se na rivama manjih i većih otočnih mjesta odvija druženje kroz jelo, piće i pjesmu.

Ako tražite noćnu zabavu, opustite se i provedite u barovima i disco klubovima... ili kantunima konoba uz dalmatinsku pjesmu nadaleko poznatih klapa.

 

Pretraga smještaja
Pretraga smještaja
SouthernSun team
Serenada tourist agency
Vela Luka, Obala 4 br.25 (Korcula Island)
ID KOD:
HR-B-20-060211456
Email Serenada
Alt. Email
Skalinada tourist agency
Janjina, Janjina 152 (Peljesac Peninsula)
ID KOD:
HR-AB-20-19010103501
Email Skalinada
Oglasi